28.9.2017 Riihimäen olemusta etsimässä -keskustelutilaisuus kotikaupungista

Riihimäen Teatterilla on tänä syksynä kaksi läheisesti Riihimäkeen liittyvää esitystä: Palavan pupun tanhu, kehollinen esitys, joka inspiroituu Riihimäestä mielenmaisemana, sekä Janne Katajan Riihimäki, esitys Riihimäen lähimenneisyydestä ja nykyisyydestä erään sen tunnetuimman asukkaan silmälaseilla katsottuna. Näytelmä pohjautuu haastatteluille, kirjallisille lähteille ja riihimäkeläisten lähettämille tarinoille.

Näiden esitysten tekijät ovat pohtineet Riihimäkeä kaupunkina ja omaa suhdettaan siihen. Millainen kaupunki Riihimäki on? Miten suhde omaan kotikaupunkiin voi muuttua matkan varrella? Millaisena Riihimäki näyttäytyy siellä koko ikänsä asuneille, entä sinne myöhemmin muuttaneille? Mitä teatteriesitykset kertovat kaupungista?

Riihimäki-Seuran ja Riihimäen Teatterin järjestämässä Riihimäki-aiheisessa keskustelutilaisuudessa keskustelun alustajina ovat:

Suvi Ali-Varpula, Emmi Ihalainen, Alli Mattila, Nelli Ojapalo, Niina Tauru – Riksu Underground/Palavan pupun tanhu
Janne Saarakkala – Riihimäen Teatterin taiteellinen johtaja ja Janne Katajan Riihimäki -esityksen ohjaaja

 

Riihimäen olemusta etsimässä –keskustelutilaisuus kotikaupungista
to 28.9.2017 kello 17.00 –
Tilaisuuden kesto on noin 1,5 h
Paikka: Riihimäen Teatterin Taidelainaamo (Hämeenaukio 1)
Vapaa pääsy. Kahvitarjoilu.
Ennakkoilmoittautumista toivotaan osoitteeseen info@riihimaenteatteri.fi / p. 044 357 0300 (lipunmyynnin aukioloaikoina)

 

Palavan pupun tanhu

Keskustelutilaisuuden jälkeen on mahdollista siirtyä seuraamaan Palavan pupun tanhu -esitystä Hämeenkatu 34:n. Esityksestä on viimeinen näytös to 28.9. kello 19:22. Ennakkoilmoittautumiset keskustelutilaisuuteen ilmoittautumisen yhteydessä varmistavat paikkasi esityksessä. Lisätietoja esityksestä: http://riihimaenteatteri.fi/naytelma/palavan-pupun-tanhu/

Janne Katajan Riihimäki

Osuva esitys Riihimäen lähimenneisyydestä ja nykyisyydestä erään sen tunnetuimman asukkaan silmälaseilla katsottuna. Jannea, hänen parasta kaveriaan Aku Hirviniemeä, vara-äiti Anita Hirvosta ja patruuna-legenda Arvi Paloheimoa sekä monia muita hahmoja esittävät näyttelijät Riku Korhonen, Tatu Mönttinen, Katja Peacock ja Maija Siljander.

Ensi-ilta 14.10.2017, esitykset ajalla 13.10.-16.12.2017.
Teksti: Taija Helminen Ohjaus: Janne Saarakkala.
Lisätietoja: http://riihimaenteatteri.fi/naytelma/janne-katajan-riihimaki/