Korkein mäki -kilpa

Riihimäki-seuran kilpailussa Museoiden yössä lauantaina 21.5. yleisöltä kysyttiin, mikä viidestä mäestä (Huhtimonmäki, Kasarmin rakennuksen nro 1 mäki, Koivumäki, Kokinmäki, Uramonmäki) on korkein.

Näistä viidestä korkein oli siis Huhtimonmäki  Kokossa, koska Kasarmin rakennuksen nro 1 mäki ei ole Paljaskallio. Viisi mäkeä ja niiden korkeudet oli poimittu vuoden 1938 kartasta, jota käytettiin pohjana, kun tehtiin Riihimäen kaupungin nyt kirjastossa oleva pienoismalli.  Mäet oli kuitenkin merkitty tämän päivän Riihimäen karttaan. Valitettavasti käytössämme oli virheellistä tietoa. Kiitos kaavoitusinsinööri Veijo Tolvanen tarkentavasta yleisönosastokirjoituksesta (AP 26.5.2011).

Kilpailuun jätettiin 95 vastausta. Viiden mielestä Koivumäki oli korkein, kymmenen vastaajan mielestä Huhtimonmäki. Täydennysarvonnassa kaksi lippua Riihimäen kesäteatteriin sai myös  Niko Suutari. Onnea hänellekin voitosta. Palataan nykyisen  Riihimäen mäkien eri nimityksiin ja korkeuksiin syksyllä Torstaitarinoissa.

Paula Suoja
Riihimäki-Seuran puheenjohtaja