Riihimäki- Seuran artikkelikuva

Riihimäen kaupungin kulttuuripalkinto

Riihimäellä juhlittiin sunnuntaina 9.9.2018 ensimmäistä Rakas Riksu -päivää.  Päivä toteutti oli Euroopan Kulttuuriympäristöpäivien vuoden teemaa ”Tunne perintösi, jaa tarinasi”.

Lyhtyvaellus, joka tammikuussa 2017 aloitti Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumat, sai Riihimäen kaupungin kulttuuripalkinnon. Juhlassa kävi palkinnon Lyhtyvaellus-toimikunnan puolesta vastaanottamassa Riihimäki-seuran  puheenjohtaja Päivi Katila. Palkinnon luovuttivat Riihimäen kaupungin vt. kulttuuri- ja hyvinvointipäällikkö Anna Vesen ja tiedottaja Anni Määttä. (Kuva Aamuposti)

Lyhtyvaellus oli yhteisöllinen ja ainulaatuinen tapahtuma –  juhlapaikalle maauimalaan kokoontui n. 1700 henkeä.  Järjestäjinä oli Riihimäki-Seura ry, Riihimäen Mieslaulajat ry, Riihimäen seudun Senioriopettajat ry, Riihimäen Rintamaveteraanit ry, Elokuvayhdistys Kino-Sampo ry ja Riihimäen kaupunki.

Tapahtuma on taltioitu tulevien sukupolvien nähtäväksi  osoitteessa https://youtu.be/TBNR7d8O9qY.