Riihimäen kaupungin perinteiset vuosittaiset siivoustalkoot 29.4. – 25.5.2019
TIEDOTE 26.4.2019

Riihimäen siivoustalkoita on järjestetty 35 vuoden ajan ja monille oman tutun alueen siivoaminen on jo pitkäaikainen perinne. Tämän upean aktiivisuuden johdosta luonnosta saadaan keväisin poistettua yhteisvoimin useita jätelavallisia lumen alta paljastuvia roskia.

Näiden siivoustalkoiden päätöspäiväksi sopii mainiosti teemaan sopiva kansallinen Siivouspäivä 25.5.2019. Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin uusi juhlapäivä. Lisätietoja: http://siivouspaiva.com/.

Siivoustalkoot ovat myös osa Riihimäen kaupungin Siisti Riksu-kampanjaa, jonka teemana tänä vuonna on Kiertotalous käytännön tekoina. Lue kevään edetessä lisää Siisti Riksu-kampanjasta: http://www.riihimaki.fi/siistiriksu/.

Siivoustalkoiden järjestelyt ovat seuraavat:

Ensisijaisesti on tarkoitus siivota oheisen kartan rajauksen sisällä olevat yleiset alueet.

Kiinteistöt ja laitokset huolehtivat itse omienalueidensa siivouksesta ja roskien poiskuljetuksesta.

Jätesäkkejä on noudettavissa virka-aikana Riihimäen kaupungin Matkakeskuksessa sijaitsevasta Tietotuvasta http://www.riihimaki.fi/palvelut/konserni-ja-hallintopalvelut/kaupunginkanslia/tietotupa/) ja keskusvarastosta, keskusvarikko, V.O. Mäkisen katu 2. Pelastuslaitokselta säkkejä voi noutaa myös iltaisin.

Säkit pyydetään jättämään näkyville paikoille ajoteiden varsille, mieluimmin useampi säkki samaan paikkaan. Isot ja painavat jätteet voi jättää säkkien läheisyyteen. Puhtaat keräyspaperit sekä metalli- ja lasijätteet voi toimittaa hyötyjätteiden aluekeräyspisteisiin. Vaarallisten jätteiden pienerät voi toimittaa keskusvarikolle.

Toivomme ilmoitusta noudettavista säkeistä Katu- ja puistoyksikköön numeroon 040-330 4956. Asiaa koskevia lisätietoja antaa puistotyönjohtaja Sari-Maarit Aapro, puh 019 758 4956.

Riihimäen kaupunki kiittää avustanne ja toivottaa teille mukavaa kesää!

Riihimäen kaupunki
Kaupunkitekniikka