Torstaikävelyt 2010

Perinteiset Torstaikävelyt järjestävät yhteistyössä Riihimäki-Seura ry ja Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys ry. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kaupunkilaiset. Kävelyt alkavat klo 18, ellei toisin mainita. Ne kestävät 1-1½ tuntia.

27.5. Patastenmäki tutuksi

Tutustumme Patastenmäen historiaan  1900-luvun alkupuolelta nykypäiviin. Lähtöpaikka on vanhan tasoristeyksen kohta Patastenmäen sillan eteläpuolella  ja radan itäpuolella. Oppaana Pekka Kirjokangas.

3.6. Yölaulajaretki Peltosaaren kosteikkopuistoon

Kokoontuminen klo  22 Jäähallin ja Työväentalomuseon välisellä kentällä. Oppaana Markku  Hyvärinen Kanta-Hämeen Lintutieteellisestä yhdistyksestä.

10.6. Linnunlaulusta linja-autoasemalle: riihimäkeläisiä rakennussuojelukiistoja 1970-luvulta nykypäivään

Vetäjänä FT, dos. Timo Salminen. Lähtö Pohjoisen Rautatienkadun ja Käräjäkadun kulmauksessa olevalta pysäköintipaikalta.

17.6. Joutsen Finland Oy

Yritysvierailulla esittelijänä toimitusjohtaja Eero Kotkasaari. Kokoontuminen tehtaan edessä (Petsamonkatu 83).

Kesätauko

5.8. Sudenkorentoretki Hatlamminsuolle

Kokoontuminen Hiihtomajantien päässä. Oppaana Jouni Tuohenmaa.

12.8. Hautausmaakierros

kokoontuminen Kappelikirkon luona. Oppaana kirkkoherra Kalervo Huttunen.

19.8. Herajoen 40 vuotta – maalaiskylästä lähiöksi

Toimittaja Urpu-Kaarina Yli-Laurila kertoo Herajoestaan. Kokoontuminen koulun parkkipaikalla. Maksullinen kahvitusmahdollisuus Herajoen koululla, jossa rehtori Leena Heimonen kertoo lyhyesti tämän päivän koulusta.

26.8. Lepakkoretki Arolammin maisemiin

Kokoontuminen klo 21 Pirttiläntie 120 kuivurin edustalle. Oppaana lepakkoasiantuntija Olli Haukkovaara.

2.9. Kääpäretki Kalmun metsiin

Tunnistetaan kääpiä ja pohditaan mitä ne kertovat metsiemme monimuotoisuudesta Luonto-Liiton metsävastaava Mari Niemen johdolla. Kokoontuminen Kalliolantiellä n.0,8km kohdalla. Pysäköintipaikka myös n. 0,6km kohdalla.

9.9. Riihimäen kasarmialueen arkkitehtuuri ja alueella olevat muistomerkit

Oppaana kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Jari Lehtoväre. Kokoontuminen pyöräretkelle Etukasarmin portille.