Torstaikävelyt 2014

Riihimäki-Seura ja Riihimäen seudun luonnonsuojeluyhdistys järjestävät perinteisiä torstaikävelyjä. Kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita kävelyille. Ne alkavat klo 18 ja kestävät 1-2 tuntia. HUOM! Yölaulaja-, lepakko- ja sieniretkillä eri alkamisajat.

• 15.5. Huhtimon retki, vetäjänä Martti Rajamäki. Lähtö Mesikadun ja Huhtimonkadun risteyksestä.
  • 22.5 Perheretki Riuttaan, vetäjänä Tanja Siimessalmi ja Tarja Heikkonen. Lähtö Riutan ulkoilualueen alaparkkipaikalta.
  • 29.5. Helatorstai, ei torstaikävelyä
  • 5.6. Yölaulajaretki Parman peltojen ympäristöön, vetäjänä Ari Lehtinen. Lähtö Herajoen vedenottamolta klo 22.
  • 12.6. Varuskunta ja sotilaskoti, pyöräretki. Pyöräilemme eversti evp. Seppo Uron johdolla kasarmin alueella ja kuulemme myös sen venäläisestä ajasta. Kierros päättyy noin klo 19.30 sotilaskodilla, jossa halukkailla on vielä mahdollisuus käydä omalla kustannuksella kahvilla. Kokoontuminen Etukasarmin portilla (Kokonkatu).
  • 7.8. Hautausmaa. Kierrämme rovasti Kalervo Huttusen johdolla tunnettujen riihimäkeläisten haudoilla ja kuulemme muisteluja ja tarinoita. Kokoontuminen Kappelikirkon edessä.

Antrean kirkosta turvaan pelastettu Aleksandra Såltinin alttaritaulu. Rovasti Kalervo Huttunen kertoi Aleksandra Såltinin maalanneen noin 70 alttaritaulua Suomen kirkkoihin leskeksi jäätyään.

Alttaritaulu paikallaan Antrean kirkossa.

Antrean kirkon messikasukat 1700- ja 1800-luvuilta. Antrealaiset sijoitettiin Riihimäen ympäristöön sodan jälkeen.

Kappelin ruusutarha

Kauan kaivattu sade esti hautausmaakierroksen ulkona. Kalervo Huttunen ja osallisujat palasivat sisälle kuuntelemaan lisää mielenkiintoisia tietoja antrealaisten vaiheista Riihimäen seudulle.

Riihimäen hautausmaa on viisi vuotta seurakuntaa vanhempi, perustettu 1917 ja seurakunta 1922.

• 14.8. Kotikaupunkipolku. Kävely keskustan kaupunkipolulla avaa mielenkiintoisia näkökulmia kotikaupunkiin sekä uusille että vanhoille asukkaille. Kävelyä vetävät Paula Suoja ja Suoma Salonen Riihimäki-Seurasta. Kokoontuminen Kansalaisopiston edustalla (Puistikko 5).
  • 21.8. Lasitehdas ja Hyttikortteli. ”Lasitehtaan oma likka” Anita Elomaa kertoo, millaista elämä oli silloin, kun lasitehdas antoi leivän sadoille ja Hyttikorttelissa oli työläisten asuntoja. Kokoontuminen Lasitehtaanaukiolla.
  • 28.8. Lepakkoretki Käräjäkoskelle, vetäjänä Olli Haukkovaara. Lähtö Käräjäkosken parkkipaikalta klo 21.
  • 4.9. Vahteriston sieniretki, vetäjänä Kauko Köykkäri. Lähtö Teerimäenkadun päästä klo 17
  • 11.9. Suomen Kerta Oy ja Havi. Tehdaspäällikkö Jarmo Hutri, tuotantopäällikkö Tapani Kojo sekä käyttöpäällikkö Matias Vilppola esittelevät perinteikkään kynttilätehtaan nykytoimintaa ja historiaa. Tehtaan myymälä on auki klo 18 asti, joten ostokset on tehtävä ennen kierrosta. Kokoontuminen tehtaan portilla, Kynttilätie 6. Kierrokselle mahtuu enintään 70 henkeä.