Kesäretki 2013

Jäsenretki 2013 suuntautui 26.5. klo 12-16 Hyvinkäälle Vaiveron myllytilalle  Sveitsi-Golfin tuntumassa Kulomäen katveessa. Meitä opasti ansiokkaasti Hyvinkää-Seuran puheenjohtaja Seppo Söderholm.

Seppo Söderlund opastaa vierellä matkanjohtaja Reijo Koivu ja Riihimäki-Seuran puheenjohtaja Paula Suoja
(Eero Kivinen EK ja Eeva Tuominen ET)

Päärakennuksen tienoilla (ET)

Vaiveron puretun myllyn ratas (Markku Kuivalahti MK)

Retkeläisiä Vaiveron kosken sillalla (MK)

Ulkorakennuksia ja lato (MK)

Vaiveron portilla (MK)

Vaiveron saunalta Sveitsi Golfille (ET)

Retkeläisiä myllytilan pihamaalla (EK)

Sveitsi-Golf ja Kulomäki (EK)

Sveitsi-Golf Vaiveron pihapiiristä kuvattuna (MK)

Retkeläiset Sveitsin Majan parkilla harjulla (MK)

Seitsin Maja  ja puretun hyppyrimäen alämäen portaat laaksoon (MK)

Ohitimme uimalan ja ihailimme Sveitsin harjun lenkkiipolkuja (MK)

Toinen käväisykohteemme oli heinäkuussa avattavien asuntomessujen alue Kravunharjulla.

Asuntomessualus valmistuu (MK)

Energiapihi lehtikuusitalo ja lampi huvimajoineen (MK)

Kahvihetki Veteraanitalolla

Matka jatkuu Veteraanitalon virkistävän kahvihetken jälkeen. (MK)

Terho Sakin Kuuset Veteraanitalon aulassa. (MK)

Kauppakeskus Willa (MK)

Paloasema

Tutustuimme Hyvinkään uuteen paloasemaan eli Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen paloasemaan numeoro 8 :aan.

Puheenjohtajamme kiittää hyvinkääläistä kolleegaansa. (MK)

Palomestari Kalle Moilanen opastaa meitä historiasta nykypäivään. (MK)

Autohallin kalustoa (ET ja MK)

Klassinen paloasemien liukutanko, joka mahdollistaa nopean siirtymisen ”varustepakettiin” ja paloautoihin. (MK)

Kytäjän Maapirtti ja kirkko

Maapirtin viitta ennen Kytäjän kirkkoa, kun tullaan Hyvinkään suunnasta (MK)

Kytäjäläinen opas Heidi Skyttä-Ahdesmaa kertoi meille Kytäjän kartanosta, maamiesseuran Maapirtistä ja kylästä nykypäivänä (EK)

Maapirtti muodostuu matalasta puisesta rakennuksesta ja korkeasta rapatusta saliosasta. (EK ja ET)

Reijo Koivu ja Raimo Nieminen oppaan puheilla. (MK)

Emme voineet mennä lähemmäs Väinö Vähkallion suunnittelemaa Kytäjän kirkkoa siellä vietettävien seurojen vuoksi. Kirkko toimii kesällä ns. tiekirkkona ja on auki sunnuntaisin.

Ohitimme Kytäjän hienon ja suuren (kaksi 18-reikäistä rataa) golfkentän ja lähdimme kotimatkalle Hirvi- ja Paalijärven kautta.  (MK)

Suuret kiitokset matkanjohtajalle Reijo Koivulle, joka esitteli näin 30-vuotista kotikaupunkiaan palattuaan työuran jälkeen synnyinkaupunkiinsa. Retkellä oli mukana 32 seuran jäsentä.