Torstaikävelyt 2012

Perinteiset Torstaikävelyt järjestävät yhteistyössä Riihimäki-Seura ry ja Riihimäen seudun luonnonsuojelu-yhdistys ry.  Mukaan ovat tervetulleita kaikki kaupunkilaiset. Kävelyt alkavat klo 18, ellei toisin mainita. Ne kestävät 1-1½ tuntia. Kuvat torstaikävelyistä ovat sivujenpitäjälle tervetulleita.

6.9.  Riihimäen liikunta- ja urheilupaikat

osa Euroopan rakennusperintöpäivän viettoa Riihimäellä. Vetäjinä ent. urheilijat Reijo Koivu ja Pekka Vasala sekä ent. urheilumies Jorma Samuelsson. Lähtö kävelylle Vesitornin juurelta.

Kokoontuminen vesitornilla Reijo Koivun, Jorma Samuelssonin ja Pekka Vasalan johdolla.

Pekka Lehtinen ja Reijo Koivu kertoivat urheilupuiston kentistä.

Samuelsson kertoi uimahallin rakentamisesta. Sitten urheilutalolle.

Kentänhoitaja muisteli leirintäalueen aikoja. Kohti urheilukenttää.

Olympiasoihdun viestinviejistä olivat muistokiven paljastustilaisuuteen tulleet Ensi Havela, Risto Rask ja Mauri Rauvanto. Olympiasoihdun juoksu on ollut unohtumaton kokemus.

Pekka Vasala vanhalla harjoituspaikalla. Olympiaodotuksista pukuhuoneen edustalla.

Hyppyrimäen juurella.

Torstaikävelyt päättyivät tämän kesän osalta vanhan tanssilavan paikalla olevalle leikkikentälle.

30.8.  Sieniretki Vatsiaan

Lähtöpaikka oli Vatsiantien ja Metsokalliontien risteys. Pysäköintiopastus paikan päällä. Oppaina sieniharrastajat Erkki Holttinen ja Martti Rajamäki.

16.8.  Hautausmaakierros

Erityisteemana oli Riihimäen hautausmaan sotilashaudat. Oppaina  eversti evp. Seppo Uro ja Kalervo Huttunen.

23.8.  Lepakkoretki

Peltosaaren Bad Segebergin puistoon ja Vantaanjoen varrelle. Kokoontuminen klo 21 Bad Segebergin puistossa. Oppaana lepakkoasian-tuntija Olli Haukkovaara.

9.8.  Riihimäen pankkihistoriaa

Kansallis-Osake-Pankki, Maakunta-Pankki, Riihimäen Säästöpankki, Antrean Osuuskassa… Mikä, missä, milloin?  Pankit ja niiden talot Riihimäellä 1900-luvulla. FT Timo Salminen. Yleisön omat pankkimuistot ovat erittäin tervetulleita. Lähtö Vihreän talon (ent. Paloheimon virkailijakerhon) edestä, Pohjoinen Asemakatu 1.

2.8. Perheretki Paalijärvelle

Kokoontuminen uimarannan parkkipaikalla. Oppaina Tarja Heikkonen ja Tanja Siimessalmi.

17.6. Su Luonnonkukkapäivän retki Karoliinanojalle Uramoon

Lähtö Kontiontien K-Market Otson pihasta klo 10. Oppaina kasviasiantuntijat Virpi Lyytimäki ja Martti Rajamäki sekä ojan historiaa tuntevia paikallisia asukkaita.

14.6.  Peltosaari uudistuu

Oppaina kaavoituspäällikkö  Raija Niemi  ja asumiskoordinaattori Jonna Kanerva Peltosaari- projektista sekä Peltosaari parlamentin edustajia. Lähdettiin entiseltä ”Ärrältä” (Telluskatu 1-3).

Kuinka hienosti kerrostaloja onkaan uudistettu! Saturnuksenkatu 4

Muutama talo vielä odottaa remontin alkua.

Uudet hissitornit muuttavat talojen ilmettä niin sisällä kuin ulkopuolellakin.

Entisen uimalaitoksen lampi on hieno piknikpaikka. Kumpa lammen pohjakin saataisi siivottua ja vesi uimakelpoiseksi. Vantaan väylä muutettiin tästä lähtien 70-luvun alussa ihan eri paikkaan. Palstaviljelijät saavat kuitenkin kasteluvetensä Vantaasta.

Lammelta nousimme havupuustoiselle vallille, joka on suurelle osalle peltosaarelaisille hyvin rakas.

Kuinka ihania kukkaistutuksia asukkaat ovatkaan istuttaneet pihoihinsa! Energinen toimintaryhmä ja välillä puuhanaiset yksin ja kaksin ovat ottaneet huolenpitonsa kohteeksi koko kylän istutukset ja hoitaa kaipaavat kohteet. Hienoa jälkeä saavat kaikki ihailla. Yhä useampi tulee varmasti vähitellen mukaan oman ympäristönsä krhittämiseen. Pihat ovat täällä isoja ja suojaisia ja niistä on tehty myös viihtyisiä.

Rohtoraunioyrttejä ja kurjenmiekkoja, saniaisia, kuunliljoja…

Syreenejä ja rohtoraunioyrttejä.

Hieno tekonurmiphjainen urheilukenttä.

Kierros päättyi tulevan hienon kylätalon paikalle. Parkkipaikat ja kulkijat askarruttivat lähes kaikkia. Peltosaari on selvästi paljon viihtyisämpi kaupunginosa kuin yleisesti luullaan. Se on myös täynnä mahdollisuuksia ihmisten pitäessä huolta niin ympäristöstä kuin toisistaankin.

7.6.  Retki Hatlamminmäelle

Lähtö Talteentien päästä. Huonon pysäköintitilan vuoksi kimppakyydit ja kulku jalan tai pyörällä suotavaa. Oppaana Tarja Heikkonen. Kuvat.Kari-Veli Lehtonen (KVL)

31.5.  Yölaulajaretki Juppalanlammen maastoon

Lähtö klo 22 raviradan parkkipaikalta. Oppaana lintuharrastaja Alssi Niskanen. Olisiko kenelläkään kuvia tältä retkeltä? (eeva.tuominen@kolumbus.fi)

24.5. Kadonneiden Peltolan, Huhtimon ja Kokon torppien jäljillä

Oppaana Mikko Järvinen. Pyöräretki on jatkoa huhtikuiselle Torstaitarinalle. Kokoontuminen varuskunnan etukasarmin vanhojen portinpylväiden luona, Istuinkiven sillasta noin 50 m Huhtimoon päin.

1. Lähdössä vanhoilla varuskunnan porteilla

2.  Mikko Järvinen kertoo Peltolan torpasta