Riihimäki-päivän päätapahtuma 11.9.2022

Riihimäki-päivän päätapahtuma 11.9.2022 Kaupunginmuseon lavalla toteutettiin tänä vuonna Riihimäki-Seuran toimesta. Tapahtuman pääaiheena oli juhlia Riihimäkeä 100-vuotiaana kuntana.

Lavaa koristivat kolme kuvaa: Hämeenkatu 1910-luvulla, Hämeenkatu 30-luvulla (Riihimäen kaupunginmuseon kokoelmasta) ja Hämeenkatu nyt (kuva vuodelta 2020)
Ohjelmassa oli kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Mia Nahkurin kaupungin tervehdys, Kansantanssiryhmä Pippurien tanssiesityksiä, Riihimäki-Seuran puheenjohtajan Päivi Katilan juhlapuhe, Ville Heikkilän isännöimä Avoin Stage, Kunnan Pojat-yhtyeen musiikkia ja päivätanssit sekä Heikki Piipposen organisoima köydenveto, joka toteutettiin joukkueilla Riihimäen alkuperäisasukkaat ja Junantuomat. Kaupunki palkitsi osallistujat Riihimäki-aiheisilla heijastimilla ja avainnauhoilla.
Lavalla nähtiin suurenmoisia esityksiä: lauluja, runoja, aforismeja, kirjaesittely, urheiluselostus, jumppaa ja tieto Kotipiha-kilpailun voittajasta. Tilaisuus päättyi Riihimäki-aiheiseen Matti Kettusen runoon.
vpj. Ritva Pahkala kertoi Kotipiha-kilpailun voittajan ja Seuran uudesta kiertopalkinnosta, joka hankittiin Mafka ja Alikoskelta edellisen kiertopalkinnon tultua täyteen. Riihimäki-Seuran v. 1959  lanseerama kilpailu järjestetään joka toinen vuosi.
Riihimäki-Seuran kojulla myytiin julkaisuja ja postikortteja. Tuorein postikortti on Niina Ojalan kuvaama Rautatienpuistossa sijaitseva Maantie, joka oli 20-luvulla ensimmäinen Riihimäellä valtion toimesta mukulakivillä päällystetty tie. Kojun pöydällä oli esillä Riihimäki-aiheista kirjallisuutta, jota on saatavissa kirjastosta tai kirjakaupoista.

Tunnelma oli lämmin ja uusia jäseniäkin tuli niin paljon, että ensi vuonna ylittänemme 500 jäsenen rajan. Ohjelma sai paljon kiitosta. Ensi kerran toivelistalle tuli lisää yhteislaulua ja myös Riihimäki-laulun harjoittelu.  Sydämellinen Kiitos kaikille esiintyjille ja osallistujille!