Riihimäki- Seuran artikkelikuva

Pertti Mäkelä avaa Riihimäki-Seuran UUDEN NÄIN RIKSUSSA -BLOGIN

NÄIN RIKSUSSA­ -BLOGI

Tervetuloa Riihimäki-Seuran uudelle  blogisivulle. Täältä löydätte kaupunkiimme ja sen ympäristön alueisiin  liittyviä kiintoisia kirjoituksia.  Kirjoittajat vaihtuvat samoin kuin kirjoitusten sisältö ja kirjoittajien mielipiteet ja näkemykset, jotka ovat aina heidän omiaan.  Tavoite blogissa säilyy samana – kertoa siitä, miten mielenkiintoinen ja monipuolinen kaupunki  rakas Riksumme on.

”­Blogin uutiset, havainnot ja kannanotot antavat käsityksen tämän hetken tapahtumista ja tunnelmista. Elämä sykkii aidosti ja oikukkaasti. Yleistykset kertoja joutuu sommittelemaan itse ja kantamaan niistä vastuun. (mukaellen: edesmennyt fil. tri, kulttuurihistorioitsija ja tietokirjailija Sven Hirn (1925-2013)

Ensimmäinen kirjoittaja ja blogisarjamme aloittaja on Pertti Mäkelä, Riihimäki-Seuran johtokunnan jäsen. Hän listaa tukun myönteisiä asioita, joita Riihimäki tarjoaa ja joista voimme iloita.  Jatkossa blogissa selvitetään esim. Riihimäen yleisten saunojen historia­­a ja oman sananvuoronsa tulevat saamaan mm. Riihimäen koirat.  Otamme mielellämme vastaan ­lukijoiden ehdotuksia blogien aiheeksi. Toiveita ja ajatuksia blogiin voi lähettää osoitteeseen: puheenjohtaja(at)riihimakiseura.fi

NÄKÖKULMA                                        (Julkaistu Aamupostissa 19.9.2018)

Ajatellaan positiivisen kautta

Taiteiden yö- ja Rakas riksu – tapahtumat todistivat, että riihimäkeläiset saadaan liikkeelle, kun nähdään vaivaa ja järjestetään monipuolinen kattaus nähtävää, koettavaa ja miksi ei maistettavaakin. Perinteet luovat myös pohjaa seuraavan tapahtuman onnistumiselle. Oli täppösen täysiä tiloja, jonoja, ruuhkaa sekä tunnelmaa!

Rakas riksu saattaa tuntua monesta liiankin imelältä. Meidän riksu kuvastaa paremmin yhteistyössä rakennettavaa kotikaupunkiamme, jonka työmaalla kaikkia tarvitaan. On todella mukavaa kuultavaa, kun tänne muuttaneet asukkaat, täällä vierailevat tutut ja tuntemattomat kehua retostelevat vuolaasti monin sanakääntein kaupunkiamme eri asioista.

Entäs sitten me pidempään asuneet? Mitä asioita me kehumme? Emme juuri mitään. Päinvastoin aukioloajat ovat pielessä, lippujen hinnat korkeat, kadut ovat surkeassa kunnossa, täällä ei tapahdu koskaan mitään, keskusta on autio jne. Harvemmin, onneksi, enää kuulee ”ruma kuin Riihimäki” puheenvuoroja.

Tekstiviestipalstat ovat täynnä kunkin henkilön yksittäisiä purkauksia. Niitä punaisella värjättyjä myönteisiä viestejä on tosi harvassa. Mitä jos katsoisimme oman hampaankolon ylitse laajempia kokonaisuuksia ja etsisimmekin kiitoksen aiheita. Ja mikä tärkeintä jakaisimme ja puhuisimme niistä. Kauniista istutuksista, upeasta maauimala/uimahalli-kompleksista, hienosta urheilukentästä ja jäähalleista, näyttävästi peruskorjatuista asuintaloista (esim. Lopentie 10), lasten ja nuorten monipuolisista harrastusmahdollisuuksista musiikin ja taiteen sekä liikunnan puolella jne. Voisimme ylpeillä pikkukaupunkimme täystarjonnasta kaupan, liikunnan ja kulttuurin aloilla, edullisilla asumiskustannuksilla, hyvästä vedestä ja ilmanlaadusta sekä lyhyillä etäisyyksillä lentokentästä, Helsingistä ja Tampereelta. Kehuttavaa piisaa!

Hylätään negatiivinen perusasenne ja iloitaan kaikesta hyvästä, mitä meiltä löytyy. Jos emme itse usko meidän rakkaaseen Riihimäkeen, niin miten kuvittelemme muiden kiinnostuvan ja muuttavan tänne. Huolehtikaamme kaikki vetovoimatekijöiden esiintuonnista ja pitovoimatekijöiden muistuttamisesta.

Erinomaisen aurinkoista syksyä meidän Riihimäen asukkaille ja hymyä huuleen!
Pertti Mäkelä,  kaupunginvaltuutettu (KOK), kaupunkikehityslautakunnan pj.